Prim-ministrul Canadei confirmă că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă antiaeriană trasă de iranieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că dovezile din prezent indică faptul că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă antiaeriană trasă de iranieni.

„Avem informaţii din mai multe surse, atât din partea aliaţilor noştri cât şi de la propriile noastre servicii secrete. Dovezile indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană”, a declarat Justin Trudeau, conform CBC News.

„Această veste reprezintă, fără îndoială, un şoc în plus pentru familiile şi aşa îndurerate”, a mai spus Trudeau.

Declaraţia premierului canadian vine după ce mai multe surse americane au dezvăluit că există o „probabilitate foarte mare” ca zborul 752 care a decolat miercuri de pe aeroportul din Teheran să fi fost doborât de sistemele antiaeriene ale Iranului, scrie Digi24

La bordul aeronavei se aflau pasageri din Iran, Canada, Suedia, Ucraina, Marea Britanie şi Germania.

Autorităţile din Iran au respins informaţiile conform cărora avionul de pasageri ucrainean ar fi fost doborât accidental de rachete antiaeriene lansate de armata iraniană.

Însă un oficial american a spus, joi, că sateliţii au detectat amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene. Imediat a urmat o explozie în vecinătatea avionului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite