Președintele turc, Recep Erdogan, intenționează o vizită în Venezuela

0
Publicat:

Erdogan intenţionează să viziteze Venezuela în 2024, a anunţat sâmbătă la Caracas ministrul său de externe, Hakan Fidan, care nu a precizat o dată pentru această vizită, scrie AFP, scrie Agerpres.

Turcia și Venezuela FOTO: Shutterstock
Turcia și Venezuela FOTO: Shutterstock

Președintele turc a vizitat Venezuela în decembrie 2018 pentru a oferi sprijin omologului său Nicolas Maduro, după ce Statele Unite şi mai multe ţări ale Uniunii Europene i-au dezavuat realegerea, în acelaşi an, din cauza unor acuzaţii de fraudă.

„Anul acesta (...), preşedintele nostru va merge în vizită în Venezuela. Este ceea ce plănuim”, a declarat şeful diplomaţiei de la Ankara în timpul unei întâlniri cu omologul său venezuelean, Yvan Gil.

„Venezuela joacă un rol foarte important în proiectele Turciei în această regiune” şi „avem multe subiecte asupra cărora să colaborăm”, a adăugat ministrul turc de externe, primit de președintele venezuelean la palatul prezidenţial Miraflores în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Miniştrii au raportat mai multe „progrese” în cooperarea bilaterală în domeniile energiei, petrochimiei, minelor şi turismului, fără alte detalii.

Nicolas Maduro a vizitat Turcia în iunie 2022, unde a invitat guvernul şi companiile turce să investească în ţara sa pradă unei grave crize economice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite