Preşedintele Germaniei cere Coreei de Nord să înceteze testele cu rachete

0
Publicat:

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a condamnat vineri testele recente cu rachete ale Coreei de Nord şi a cerut conducerii de la Phenian să înceteze imediat lansările, transmite dpa.

Președintele Germaniei a declarat cere Coreei de Nord să respecte rezoluțiile ONU Foto: EPA EFE
Președintele Germaniei a declarat cere Coreei de Nord să respecte rezoluțiile ONU Foto: EPA EFE

De la începutul anului, a fost observată o serie fără precedent de teste nord-coreene, a afirmat şeful statului german după discuţii la Seul cu omologul său sud-coreean, Yoon Suk Yeol.

Aflat într-o vizită oficială în Coreea de Sud, Steinmeier a apreciat că numărul mare de lansări de rachete din ultimele zile a agravat situaţia şi că "escaladarea este inacceptabilă, iar singurul răspunzător este regimul de la Phenian".

Conform surselor de la Seul, Coreea de Nord a lansat miercuri peste 20 de rachete către apele internaţionale. Una dintre arme ar putea fi o rachetă cu capacitate nucleară şi rază de acţiune de câteva mii de kilometri, au arătat sud-coreenii.

Preşedintele Germaniei a susţinut că testele recente "încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi periclitează securitatea internaţională".

El a cerut Phenianului "să implementeze în întregime deciziile Consiliului" şi să înceapă "negocieri serioase" privind renunţarea la programul nord-coreean de înarmare cu rachete nucleare.

Steinmeier a exprimat respectul ţării sale pentru eforturile neobosite ale Coreei de Sud de a relua negocierile pentru denuclearizarea Coreei de Nord şi a asigurat conducerea de la Seul că Germania sprijină acest proces.

Consiliul de Securitate al ONU urma să dezbată vineri problema testelor cu rachete efectuate de nord-coreeni de la sfârşitul lui septembrie, în ciuda criticilor internaţionale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite