Preşedintele chinez Xi Jinping promite că ţara sa va rămâne „deschisă către lume”, în ciuda restricţiilor dure anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a transmis că ţara sa va rămâne deschisă lumii, în timp ce restricţiile de sănătate afectează mai multe companii din străinătate, mai ales izolarea Shanghai-ului.

Preşedintele chinez a insistat asupra faptului că dorinţa Chinei este de a "rămâne deschisă pentru lume, iar acest lucru nu se va schimba", în cadrul unui discurs difuzat la un summit pentru afaceri, relatează news.ro. 

Xi Jinping a mai adăugat că ţara sa va continua să întreţină un mediu favorabil de afaceri, ridicat la nivelul aşteptărilor internaţionale. Răspunsul preşedintelui vine într-un moment destul de critic dat fiind faptul că Beijing-ul a plasat capitala economică Shanghai sub o formă dură de izolare, ce include interdicţia de a ieşi din case sau din complexul rezidenţial persoanelor contaminate.

În prezent China nu pare să modifice politica zero-covid, chiar dacă implică costuri economice pentru afaceri, turism sau asupra ratei şomajului. Regulile care limitează ieşirile din teritoriu au fost reînnoite pentru cetăţenii chinezi. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite