Pentru a scăpa de Covid, nord-coreenii sunt învăţaţi să facă gargară cu apă sărată şi să bea ceai de salcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Coreea de Nord se luptă să facă faţă unui focar exploziv de Covid-19, fiind înregistrate până ieri peste 1,7 milioane de cazuri şi 62 de decese. Autorităţile sfătuiesc cetăţenii să recurgă la remedii naturiste pentru nu se îmbolnăvi, respectiv să facă gargară cu apă sărată şi să bea ceai din frunze de salcie, relatează Reuters.

„Remediile tradiţionale sunt cele mai bune!”, a spus o femeie la televiziunea publică, în cadrul unui interviu susţinând că familia ei face gargară cu apă sărată de două ori pe zi, potrivit Digi24. 

Totodată, oamenii ar fi fost sfătuiţi ca de trei ori pe zi să bea ceai din frunze de salcie - un remediu naturist folosit în mod tradiţional pentru a ameliora simptomele febrei, potrivit Reuters.

O femeie în vârstă a declarat într-un interviu difuzat la televiziune că se protejează cu ceai de ghimbir împotriva infecţiei cu coronavirus. Ea a spus la început a fost speriată de Covid, dar că a urmat sfaturile medicilor şi că nu s-a dovedit a fi „mare lucru”.

Coreea de Nord se confruntă cu un val pandemic dezastruos, în condiţiile în care capacitatea de testare este limitată, sistemul de sănătate este precar şi populaţia nu este vaccinată. Experţii au avertizat că numărul real de infecţii cu Covid din ţară este probabil mult mai mare decât cifrele raportate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite