Președintele argentinian refuză să-și ceară scuze primului ministru spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Javier Milei, comentariile negative făcute despre el de către reprezentanții autorităților spaniole sunt mult mai serioase decât cuvintele sale despre soția lui Pedro Sanchez.

Javier Milei. Foto: Arhiva Adevărul
Javier Milei. Foto: Arhiva Adevărul

Președintele argentinian Javier Milei a spus că în niciun caz nu își va cere scuze pentru cuvintele despre corupția soției premierului spaniol Pedro Sanchez.

Nu îmi voi cere scuze de la el în nicio circumstanță De ce mi-aș cere scuze dacă eu am fost atacat”, a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune TN. Potrivit lui Milei, comentariile negative făcute despre el de către reprezentanții autorităților spaniole sunt mult mai serioase decât cuvintele sale despre soția lui Sanchez, Begoña Gomez.

Într-un nou interviu, Milei a vorbit din nou critic la adresa primului ministru spaniol și l-a numit un laș, dar și-a exprimat în același timp încrederea că, conflictul lor nu va duce la ruperea relațiilor diplomatice. „Relațiile [între țări] nu sunt create de șefii de stat, ci de oameni. Am primit mulți migranți din Spania, această legătură nu poate fi întreruptă”, spune liderul argentinian.

Pe 19 mai, Milei a vorbit la o convenție a partidului de extremă-dreapta spaniol Vox la Madrid, unde i-a reproșat lui Sánchez că nu a răspuns imediat acuzațiilor de corupție împotriva soției sale, deși nu le-a numit.

Autoritățile spaniole și-au rechemat ambasadorul în Argentina pentru consultări și au cerut scuze de la liderul argentinian.

La sfârșitul lunii aprilie, instanța a anunțat începerea unei anchete împotriva lui Gomez pentru suspiciunea de utilizare a legăturilor și corupție în afaceri. Potrivit ziarului El Confidencial, cazul se concentrează pe relațiile lui Gomez cu mai multe companii private care au primit fonduri și contracte publice de la guvern. După ce a început ancheta, premierul și-a anulat evenimentele publice pentru a se gândi dacă va rămâne în funcție. Sanchez a anunțat ulterior că nu își va părăsi postul. Parchetul provincial Madrid a cerut deja închiderea anchetei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite