Peru: Poliţia investighează dispariţia unui turist italian în Anzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ilustrativă SHUTTERSTOCK (Arhivă)
FOTO Ilustrativă SHUTTERSTOCK (Arhivă)

Poliţia peruană a lansa luni, căutările unui turist italian care a dispărut în urmă cu câteva zile în timp ce făcea drumeţii în Anzi, transmite Le Figaro.

Alberto Fedele, în vârstă de 30 de ani, plecase din oraşul Urubamba pe 4 iulie pentru a face o drumeţie la laguna Juchuycocha, în regiunea Cuzco (sud-est). El nu a mai fost văzut de atunci, iar telefonul său mobil este închis, a precizat poliţia. 

"Poliţia a fost mobilizată, nu numai cea din Urubamba, ci şi agenţi specializaţi pentru a cerceta această zonă muntoasă", a declarat colonelul Julio Becerra pentru postul de radio local RPP. "Avem drone în sprijin", a adăugat el.  

Dispariţia a fost semnalată de un prieten al turistului italian. 

Urumba, care are o populaţie de 15.000 de locuitori, este foarte populară printre turiştii care vizitează Machu Picchu, un sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Oraşul este situat la aproximativ 50 km nord de Cuzco, pe drumul spre cetatea incaşă.  

O turistă belgiană, Natacha de Crombrugghe, în vârstă de 28 de ani, este dată dispărută din 24 ianuarie, în timp ce făcea drumeţii în canionul râului Colca, tot în Anzii peruani, după ce a vizitat Machu Picchu.  

În ultimii cinci ani, alţi doi turişti, un spaniol şi un american, au dispărut în regiune, potrivit presei locale. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite