Patru cetățeni ucraineni au fost capturați de islamiști în Somalia

0
Publicat:

Patru persoane de cetățenie ucraineană au fost capturați de islamiști radicali în Somalia după ce elicopterul lor închiriat de către ONU s-a prăbușit, a anunțat vineri Kievul, adăugând că la bord se aflau și alte cinci persoane, transmite AFP, scrie Agerpres.

Somalia FOTO: Shutterstock
Somalia FOTO: Shutterstock

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei confirmă capturarea a patru ucraineni pe teritoriul Somaliei controlat de forţele antiguvernamentale”, a declarat pe Facebook purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko.

Conform acestuia, cei patru ucraineni erau „membri ai echipajului unui elicopter ai misiunii Naţiunilor Unite în Somalia, care s-a prăbuşit”. „Pe lângă ucraineni, la bord mai erau cinci străini”, a spus acesta.

Avionul aparţinea unei companii private ucrainene care executa un contract de transport pentru ONU, a continuat Nikolenko.

Accidentul de elicopter cu nouă persoane la bord fusese deja raportat miercuri de ONU. Incidentul a avut loc la aproximativ 70 de km sud-est de Dhusamareb, capitala statului Galmudug (centru), potrivit unui memorandum intern al ONU văzut de AFP, scrie Agerpres.

Prăbușirea a avut loc pe un teritoriu despre care se consideră că se află sub controlul grupării islamiste Shebab.

Personalul era format din antreprenori şi nu din membri ai misiunii ONU, conform memorandumului intern.

Shebab se luptă cu guvernul federal somalez, susţinut de comunitatea internaţională, de mai bine de 16 ani şi este considerat un grup terorist de către Washington din 2008. Izgoniți din principalele oraşe în perioada 2011-2012, membrii săi au rămas în zone rurale din centrul şi sudul ţării, de unde desfăşoară în mod regulat atacuri împotriva unor ţinte de securitate, politice şi civile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite