Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel

0
Publicat:

Palestinienii se opun oricărei decizii a Marii Britanii de a "revedea amplasamentul actual" al ambasadei în Israel, fapt pe care îl consideră a fi o "încălcare flagrantă a dreptului internaţional".

Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel FOTO EPA EFE
Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel FOTO EPA EFE

Aflată la New York, acolo unde participă la Adunarea Generală a ONU, Liz Truss a discutat cu omologul său israelian, Yair Lapid, despre intenția de a revedea amplasamentul actual al ambasadei britanice în Israel, potrivit Agerpres.

"Îi mulţumesc bunei mele prietene, premierul britanic Liz Truss, care a anunţat că priveşte favorabil mutarea ambasadei Marii Britanii la Ierusalim", a anunțat joi Yair Lapid.

Această eventuală decizie a premierului britanic a stârnit nemulțumiri din partea palestiniană. 

"Este extrem de regretabil că premierul Truss, în cursul primei sale apariţii la ONU, se angajează să încalce potenţial dreptul internaţional, promiţând o +revizuire+ a amplasamentului ambasadei britanice în Israel", a declarat joi ambasadorul palestinian în Marea Britanie, Hossam Zomlot.

Diplomatul palestinian a mai adăugat și că "orice mutare a ambasadei ar fi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite