Oficial american: "Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad ar trebui arestat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului iranian, Mahmoud Ahmadinejad, ar trebui arestat şi judecat pentru crime de război, atâta timp cât se află în pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, a declarat luni congresmanul american Steve Israel.

Potrivit The Hill, Ahmadinejad se află la New York pentru summitul Naţiunilor Unite.

Oficialul american a declarat că ar fi bine ca SUA să folosească această oportunitate pentru a-l reţine pe liderul iranian.

New York City nu ar trebui să protesteze împotriva lui Ahmadinejad, ci să îl aresteze pentru incitare la genocid, scrie congresmanul american pe contul personal de Twitter.

Israel sugerează că preşedintele iranian ar trebui judecat în temeiul articolului 3 din Convenţia Naţiunilor Unite cu privire la prevenirea şi pedepsirea genocidului.

Preşedintele Ahmadinejad nu este un simplu comentator ale cărui cuvinte pot fi respinse: este liderul unui stat care dezvoltă armamanet nuclear, afirmă reprezentatul american.

El a făcut apel la distrugerea Israelului şi a oamenilor săi. Incitarea lui genocid este un act care trebuie pedepsit şi, decât să-i dăm o tribună pentru a ţine discursuri la ONU, mai bine îl judecăm.

Preşedintele iranian a cerut luni pedepsirea statelor care ameninţă cu folosirea armei atomice, făcând referire la noua strategie nucleară a Statelor Unite ale Americii. În timpul discursului lui Ahmadinejad, delegaţiile din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franţa şi alte ţări, printre care şi România, au părăsit sala Adunării generale a Naţiunilor Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite