O coţofană, surprinsă imitând sirenele pompierilor care sting incendiile de vegetaţie din Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O coţofană a fost surprinsă  imitând sunetul sirenelelor ambulanţelor şi pompierilor care intervin pentru stingerea incendiilor de vegetaţie masive din Australia, relatează CNN.

Fostul comisar pentru specia ameninţată Gregory Andrews a difuzat clipul cu cântecul coţofanei pe grupul de Facebook „Speciile native de păsări ale Australiei”.

„E ceva foarte cool. Am întâlnit azi o coţofană australiană în Newcastle, New South Wales, care a învăţat să imite sirenele ambulanţelor şi pompierilor”, a scris acesta pe Facebook.

Un utilizator a răspuns: „O dovadă de remarcabilă inteligenţă din partea acestor păsări. Văd în cântecul coţofanei care imită o sirenă a pompierilor din Newcastle şi un simptom al schimbărilor climatice. Versiunea metaforică a unui canar într-o mină de cărbuni”.

În statul New South Wales (NSW) evacuarile continuă după ce a fost decretată stare de urgenţă şi este aşteptat un week-end de intensificare a incendiilor. Peste o mie de case au fost distruse şi 3.6 de milioane de hectare de pământ au ars doar în statul NSW.

Coţofana, specie protejată în statul australian New South Wales are unele dintre cele mai complexe cântece din lume şi poate imita cântecele a peste 35 de specii de păsări, dar şi altor specii, precum animale şi oameni.

Inteligente şi sociabile, aceste păsări sunt capabile să interacţioneze şi să-şi facă prieteni mai ales printre oamenii care le hrănesc, spune Geoff Maslen, autorul unei cărţi despre speciile ameninţate de păsări din Australia.

Australia trece printr-una dintre cele mai severe secete din ultimele decenii, temperaturile medii depăşind în decembrie 40 de grade Celsius în anumite regiuni.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite