Numărul celor decedaţi în conflictul civil din Siria a ajuns la peste 100.000

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptători ai Armatei Libere Siriene FOTO Reuters
Luptători ai Armatei Libere Siriene FOTO Reuters

Peste 100.000 de oameni au fost omorâţi în timpul confilictul civil din Siria, a declarat joi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, informează BBC.

Estimarea anunţată joi este cu 7.000 peste cea publicată de ONU în urmă cu o lună.

Anunţul a fost făcut la sediul ONU de la New York, în prezenţa Secretarului american de Stat John Kerry.

Atât Ban, cât şi Kerry au subliniat nevoia urgentă de a găsi o soluţie politică la conflictul care nimiceşte Siria. Ban a cerut să se facă noi eforturi pentru organizarea unei conferinţe de pace.

În trecut, reprezentanţii ONU au declarat că statisticile nu sunt tocmai exacte, pentru că multe decese nu au fost raportate.

Peste 1,7 milioane de sirieni au fost forţaţi să găsească refugiu în ţările vecine, aminteşte BBC.

Tot joi, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) a anunţat că peste 2.000 de persoane au fost ucise în conflictul din Siria, de la începutul Ramadanului, la 10 iulie, în majoritate rebeli şi membri ai forţelor regimului, relatează AFP.

„De la începutul Ramadanului, au fost cel puţin 2.014 morţi, dintre care un număr ridicat de luptători de ambele părţi”, a precizat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane.

„Numărul combatanţilor ucişi se ridică la 1.323. Printre cei 816 insurgenţi se află 545 civili, 30 de dezertori şi 241 de combatanţi străini. În rândul celor 507 de membri ai forţelor regimului sirian ucişi, se numără 438 de soldaţi şi 69 de membri ai Forţelor de apărare naţională. De la 10 iulie, au fost ucişi în Siria 639 civili, între care 99 de femei şi 105 copii. Totodată, există 52 de morţi neidentificaţi”, a mai spus şeful organizaţiei.

„Numărul real al morţilor este în realitate mai ridicat deoarece cele două părţi îşi subestimează pierderile”, sublinează şi Rahmane.

La fel ca ONU, şi OSDH estimează că războiul civil din Siria s-a soldat cu peste 100.000 de morţi începând din martie 2011.

Bilanţ înfiorător în Siria: Peste 100 de mii de oameni ucişi de la începutul războiului civil

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite