Noi imagini din timpul masacrului Hamas. Momentul în care teroriștii care voiau să atace un kibbutz sunt eliminați de soldați israelieni | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 7 octombrie, soldații israelieni au reușit să împiedice un atac al teroriștilor Hamas asupra unui kibbutz situat în apropiere de Fâșia Gaza.

Potrivit armatei israeliene, care a postat imaginile pe rețeaua X, soldații au reușit să-l împuște pe șoferul unei mașini în care erau mai mulți teroriști care veniseră să atace kibbutzul Bari, situat la aproximativ cinci kilometri de granița cu Fâșia Gaza.

Tot camerele de supraveghere ale kibbutzului Bari au mai înregistrat imagini din timpul acțiunii de evacuare a locuitorilor, care și-au părăsit casele sub escorta soldaților, fără a lua nimic cu ei.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale kibbutzului se observă cum o mașină se înfige în gardul de protecție al kibbutzului.

Imagini surprinse pe camerele de supraveghere
Imagini surprinse pe camerele de supraveghere

Din mașină coboară doi bărbați înarmați, care se îndepărtează în pădurea din apropiere. După câteva momente apar doi soldați israelieni care trag în mașină și o înconjoară, pentru a verifica dacă mai este cineva în viață.

Atacul din 7 octombrie din Israel a fost unul devastator, peste 1.400 de oameni fiind uciși, printre care și cetățeni străini. Teroriștii care au fost interogați descriu scene oribile de violență, inclusiv incendieri de locuințe, atacuri asupra civililor și răpiri de adolescenți.

Unul dintre teroriști povestește că au primit ordine clare de la superiorii lor: „uciderea bărbaților, luarea ca ostatici a femeilor, bătrânilor și copiilor”, indiferent de statutul acestora: militari sau civili. Un altul dezvăluie că scopul infiltrării lor în Israel era „de a prinde, de a răpi cât mai mult posibil.” Contraamiralul Daniel Hagari, principalul purtător de cuvânt al Forţelor Armate ale Israelului (IDF), a declarat dat asigurări marți că soldaţii sunt „gata şi hotărâţi” pentru următoarea etapă a războiului şi aşteaptă un ordin din partea conducerii politice pentru a lua cu asalt Fâșia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite