Teroriștii Hamas, mărturisiri șocante la interogatorii. „Un apartament și 10.000 de dolari pentru fiecare răpire” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul israelian de Externe a făcut public un montaj video șocant pe o platformă de socializare în care teroriști Hamas implicați în atacul din 7 octombrie asupra Israelului dezvăluie informații șocante despre modul lor de operare și recompensele primite pentru a captura ostatici.

Hamas a lansat un atac devastator asupra Israelului FOTO Profimedia
Hamas a lansat un atac devastator asupra Israelului FOTO Profimedia

Videoclipul postat pe X (Twitter), cu o durată de 12 minute, prezintă interogatoriile a șase presupuși membri Hamas. Deși trebuie menționat că identitatea exactă a acestor indivizi și circumstanțele interogatoriilor nu au fost verificate independent, înregistrările scot la lumină detalii înfricoșătoare despre operațiunile teroriste din regiune.

Unul dintre teroriști povestește că au primit ordine clare de la superiorii lor: „uciderea bărbaților, luarea ca ostatici a femeilor, bătrânilor și copiilor”, indiferent de statutul acestora: militari sau civili. Un altul dezvăluie că scopul infiltrării lor în Israel era „de a prinde, de a răpi cât mai mult posibil.”

Recompense uriașe pentru răpiri

Teroriștii au vorbit și despre recompensele care le-au fost oferite pentru răpiri în Fâșia Gaza.

Unul afirmă: „În Gaza, cel care aduce răpiți primește un apartament și 10.000 de dolari pentru fiecare captură.”

Creionând o imagine înfiorătoare asupra modului în care teroriștii sunt motivați să comită acte de violență extremă, un altul povesteşte că a asistat la răpirea unei adolescente de „15 sau 16 ani”.

„Unii (dintre teroriştii Hamas, n.r.) i-au spus că trag în ea, alţii au spus să nu tragă în ea, să o răpească. Cineva a făcut un selfie cu ea şi a pus-o pe o motocicletă”, a spus el.

Atacul din 7 octombrie din Israel a fost unul devastator, peste 1.400 de oameni fiind uciși, printre care și cetățeni străini. Teroriștii care au fost interogați descriu scene oribile de violență, inclusiv incendieri de locuințe, atacuri asupra civililor și răpiri de adolescenți.

Liderii Hamas s-ar ascunde în Qatar și Turcia

Unii dintre acești teroriști critică conducerea Hamas pentru lipsa de implicare în atacurile lor și pentru faptul că familiile lor au fost lăsate în pericol în timp ce liderii Hamas s-au ascuns în Qatar și Turcia.

„Conducerea ne-a abandonat”, afirmă unul dintre ei.

Înregistrările amintesc de tactica Statului Islamic (ISIS), iar teroriștii nu ezită să recunoască asemănarea în timpul interogatoriilor. Unul dintre prizonieri afirmă fără ezitare: „Credeți că atrocitățile noastre seamănă cu ale Daesh (ISIS)? Da.”

Cu toate acestea, anchetatorii au avertizat cu privire la autenticitatea și contextul acestor interogatorii, care ar trebui tratate cu precauție și necesită verificări suplimentare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite