Merkel, cu mustaţă şi în uniformă nazistă, în stilul lui Hilter, pe prima pagină a unui ziar proguvernamental din Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ziar proguvernamental turc a publicat vineri, pe prima pagină, un montaj în care o înfăţişează pe Angela Merkel, cancelarul german, în chip de Hitler, cu mustaţă şi în uniformă nazistă, în plină criză între Ankara şi Uniunea Europeană, scrie AFP.

„Un Hitler feminin“, titrează cotidianul Günes, care publică svastica, hashtagul #FrauHitler şi menţiunea „Mătuşa urâtă“ pe acest montaj fotografic cu Angela Merkel, care ocupă trei sferturi din prima pagină.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania şi Olanda de „practici naziste“ după ce ambele ţări au interzis organizarea pe teritoriile lor a unor mitinguri în favoarea unui referendum cu privire la sporirea puterilor sale.

Cancelarul german a răspuns acestor acuzaţii îndemnând Ankara „să-şi păstreze mintea limpede“.

Un purtător de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, a declarat că aceste „comparaţii cu nazismul sunt în continuare aburde şi deplasate, deoarece ele revin la a minimaliza crime împotriva umanităţii ale naţional-socialismului“.

image

FOTO AFP

Turcia a condamnat ziarul Bild care afirma, pe prima pagină, că îi spune „adevărul în faţă“ preşedintelui Erdogan, proclamându-l persona non grata în Germania şi denunţându-i „nebunia puterii“.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite