Marocul interzice fabricarea şi vânzarea burqa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femei purtând burqa
Femei purtând burqa

Autorităţile marocane au interzis fabricarea şi vânzarea burqa, vălul musulman care acoperă în întregime corpul. Măsura a fost luată din raţiuni de securitate.

Ministerul marocan de Interne le-a dat ordin agenţilor săi însărcinaţi cu comerţul în oraşe să nu mai permită fabricarea şi comercializarea vălurilor burqa începând din această săptămână,  scrie presa locală, citată de AFP.

În unele cartiere comerciale din Casablanca, capitala economică a Marocului, agenţi ai Ministerului de Interne au lansat luni „campanii de sensibilizare pe lângă comercianţi pentru a-i informa în legătură cu această nouă decizie“, notează site-ul Media 24.

„Am luat măsura de a interzice complet importul, fabricarea şi comercializarea acestui articol de îmbrăcăminte în toate oraşele şi localităţile din regat“, a declarat pentru site-ul Le360 un „oficial de rang înalt din Ministerul de Interne“.

Această decizie a fost luată din motive de securitate după ce „răufăcători au utilizat în numeroase rânduri acest articol de îmbrăcăminte pentru a comite infracţiuni“, scrie presa din Maroc.

Totuşi, niciun anunţ oficial sau comunicat public asupra acestui subiect nu a fost făcut însă până acum, notează AFP, potrivit Agerpres.

Foarte puţine femei din Maroc poartă burqa, majoritatea preferând hijabul, care acoperă capul şi gâtul şi lasă faţa la vedere.

Burqa este o îmbrăcăminte tradiţională a triburilor paştune din Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite