Manifestaţie de amploare la Hong Kong după dispariţia a cinci reprezentanţi ai unei edituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestaţie în Hong Kong FOTO AFP
Manifestaţie în Hong Kong FOTO AFP

Mii de persoane s-au reunit  duminică în Hong Kong pentru a cere clarificări în legătură cu soarta a cinci reprezentanţi ai unei edituri dispăruţi recent în condiţii misterioase, dispariţii atribuite regimului de la Beijing.

Lee Bo, în vârstă de 65 de ani, cetăţean britanic şi acţionar al editurii Causeway Bay Books, cunoscută pentru lucrările sale critice faţă de Partidul Comunist Chinez, a dispărut la sfârşitul lunii decembrie. Potrivit soţiei sale, el s-a deplasat în China pentru a efectua o anchetă. Alţi patru asociaţi ai acestei edituri au fost daţi dispăruţi între timp, relatează Reuters online.

Purtând umbrele de culoare galbenă, care au devenit simbolul manifestaţiilor antichineze din 2014, aproximativ 6.000 de persoane, potrivit organizatorilor, s-au reunit în faţa sediului Guvernului regiunii administrative speciale Hong Kong. Manifestanţii au desfăşurat o banderolă, cerând eliberarea imediată a editorilor.

Într-un comunicat, Guvernul local a dat asigurări că este „ferm determinat să protejeze libertatea de exprimare şi de publicare“.

Cu toate acestea, editori şi librari îngrijoraţi de aceste dispariţii misterioase au retras de la vânzare opere considerate a fi critice la adresa liderilor chinezi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite