Liban: Un responsabil local al Fatah, ucis într-o tabără palestiniană

0
0
Victima era ofiţer în mişcarea Fatah a preşedintelui Mahmoud Abbas FOTO EPA-EFE
Victima era ofiţer în mişcarea Fatah a preşedintelui Mahmoud Abbas FOTO EPA-EFE

Un responsabil al mişcării palestiniene Fatah a fost împuşcat luni în tabăra de refugiaţi palestinieni Ain el-Heloue din sudul Libanului, a declarat un şef local al Fatah, scrie AFP.

Said Alaeddine avea rangul de ofiţer în mişcarea Fatah a preşedintelui Mahmoud Abbas, însărcinat cu relaţiile cu forţele de securitate libaneze, potrivit şefului militar local Mounir al-Maqdah.

El a fost ucis de un necunoscut care a deschis focul asupra lui de mai multe ori în timp ce se ruga la casa unui prieten din tabără, a precizat aceeaşi sursă. Necunoscutul a fugit apoi, iar motivele sale rămân necunoscute, potrivit sursei.

Said Alaeddine a fost dus la spital unde a murit. După crimă, în tabără au răsunat mai multe focuri de armă, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse.

   

Legea din interiorul taberelor

Zeci de mii de refugiaţi palestinieni trăiesc în Liban, cei mai mulţi în condiţii deplorabile în cele 12 tabere ale ţării, printre care cea de la Ain el-Heloue, cea mai mare, situată în apropiere de Sidon (sud).

Ciocniri între grupuri rivale au loc adesea în Ain el-Heloue unde trăiesc 54.000 de refugiaţi palestinieni, cărora li se adaugă alte mii de palestinieni care au fugit recent de războiul din Siria.

După cum este practica de zeci de ani, armata libaneză nu intră în tabere şi lasă facţiunile palestiniene să-şi asigure propria securitate.

Drept urmare, există zone fără lege în interiorul taberelor şi se ştie că Ain el-Heloue a găzduit extremişti şi persoane certate cu legea.

Peste 450.000 de palestinieni sunt înregistraţi ca refugiaţi în Liban la Agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii Palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA).

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski aminteşte de dezastrul de la Cernobîl şi cere noi sancţiuni împotriva Rusiei

Analist politic de la Belgrad: Rusia caută un nou război pentru a ieşi din impasul din Ucraina, iar Kosovo îi poate servi drept prilej

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite