Kim Jong Un susţine că Phenianul este „pe deplin pregătit” pentru orice confruntare militară cu Statele Unite

0
0
Foto: AFP (Arhivă)
Foto: AFP (Arhivă)

Liderul Coreei de Nord a afirmat că ţara sa este pregătită să-şi cheme sub arme forţele de descurajare a războiului nuclear şi pentru orice confruntare militară cu SUA, relatează, joi, presa de stat, în situaţia în care există indicii că Nordul ar putea realiza primul său test nuclear din anul 2017.

„Forţele noastre armate sunt pregătite temeinic pentru a răspunde la orice criză, iar forţa de descurajare a războiului nuclear a naţiunii noastre este, de asemenea, pe deplin pregătită să îşi mobilizeze forţa absolută cu fidelitate, precizie şi promptitudine pentru a-şi îndeplini misiunea”, a afirmat Kim Jong Un. 

Liderul Coreei de Nord a făcut aceste declaraţii în cadrul unui eveniment organizat pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea, semnat la data de 27 iulie 1953, care a determinat încetarea focului, divizarea peninsulei în jurul paralelei de 38 de grade şi întemeierea unei zone demilitarizate, conform Reuters.

Totodată, Kim Jong Un a informat administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol că orice încercare de a ataca Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns dur şi cu „anihilarea”. 

„Vreau încă o dată să precizez clar că Coreea de Nord este pe deplin pregătită pentru orice confruntare militară cu Statele Unite", a mai spus liderul nord-coreean, în discursul său.

Coreea de Nord a testat, în ultimele luni, rachete hipersonice şi rachete despre care se spune că ar avea capacitatea de a transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a reacţiona la un eventual atac. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri