Irakul îndeamnă Turcia să-şi retragă trupele din teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul irakian Haider al-Abadi FOTO PBS
Premierul irakian Haider al-Abadi FOTO PBS

Irakul a îndemnat astăzi Turcia să-şi retragă „imediat“ trupele din teritoriul său. Solicitarea a fost făcută după ce agenţia Anadolu a anunţat mobilizarea unui contingent de militari turci în împrejurimile oraşului Mosul, în nordul Irakului.

Potrivit unui comunicat difuzat de biroul premierului irakian Haider al-Abadi, mobilizarea unui contingent militari turci în apropiere de Mosul este considerată „o încălcare gravă a suveranităţii“ Irakului. Bagdadul „îndeamnă Turcia să se retragă imediat din teritoriul irakian“, se arată în comunicat.

Conform agenţiei proguvernamentale turce Anadolu, aproximativ 150 de militari turci au ajuns vineri la Bashika, în împrejurimile oraşului Mosul, ocupat de reţeaua extremistă sunnită Statul Islamic. Contingentul de militari turci, susţinut de 20-25 de tancuri, a fost mobilizat pentru o misiune de pregătire a trupelor kurde irakiene. Turcia mobilizează doi ani şi jumătate militari în nordul Irakului în cadrul unui acord de cooperare privind antrenarea luptătorilor kurzi „peshmergas“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite