Întâiul bard al ţării: Preşedintele Turkmenistanului şi-a făcut debutul în poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Turkmenistanului, prezentat de media de stat ca având o serie întreagă de talente, este, mai nou, şi un mare poet.

Un poem de patru versuri, care îi este atribuit preşedintelui Gurbangulî Berdîmuhamedov, a fost publicat pe prima pagină a ziarului de stat din Turkmenistan şi citit în cor de oficiali la ceremonia de deschidere a unui nou muzeu, potrivit unui site de opoziţie citat de BBC.

Textul patriotic, intitulat „Înainte, Înainte, Patria Mamă - Turkmenistan!”, a fost citit integral în reportajul televiziunii de stat care a prezentat evenimentul.

„O, ţara mea iubită, tu eşti prietenia şi primăvara”, spune începutul poemului. „Pacea şi inimile sunt unite de un singur steag şi tu eşti semnul întregului univers!”, continuă textul şefului de stat.

Nu e pentru prima dată când abilităţile artistice ale şefului de stat sunt prezentate de media oficiale. Într-o apariţie televizată din 2011, Berdîmuhamedov a interpretat vocal şi la chitară o cântec despre care s-a spus că este scris chiar de el. Această afirmaţie a fost pusă, ulterior, sub semnul întrebării de o serie de voci care au observat similarităţile dintre cântecul preşedintelui şi un altul. 

Gurbangulî Berdimuhamedov

Preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov

Pe lângă abilităţile artistice, Berdîmuhamedov este şi un sportiv redutabil, care se poate lăuda cu numeroase victorii în curse de cai sau de maşini.

Cultul personalităţii preşedintelui turkmen nu se opreşte aici. În luna mai a acestui an, acesta şi-a făcut cadou o statuie ecvestră de aur. Berdimuhamedov, un dentist de 57 de ani, este numit, oficial, „Arkadag“ - Patronul, şi nu acceptă opoziţie. El  este şi prim-ministrul şi comandantul ţării majoritar musulmane, localizată în Asia centrală. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite