Informaţiile SUA potrivit cărora Iranul trimite drone în Rusia sunt „nefondate”, afirmă ministrul iranian de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hossein Amirabdollahian
Hossein Amirabdollahian

Ministrul iranian de Externe, Hossein Amirabdollahian, a spus că informaţiile potrivit cărora Iranul ar trimite drone în Rusia sunt nefondate.

Acesta l-a criticat dur pe consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, după ce a acuzat Iranul că se pregăteşte să trimită sute de drone care ar fi capabile să transporte arme în Rusia. Ministrul iranian de Externe a precizat că acuzaţiile lui Sullivan sunt nefondate împotriva Iranului, relatează news.ro. 

"Poziţia de principiu şi clară a Iranului împotriva războiului şi de susţinere a încetării războiului nu se aseamănă cu cea a Occidentului, care se bazează pe o abordare duală", a afirmat, vineri, Amirabdollahian.

Ministrul iranian a precizat că ţara sa îşi va continua eforturile pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

"Iranul îşi va continua eforturile pentru a pune capăt războiului din Ucraina şi pentru a rezolva problema pe cale politică", a adăugat Amirabdollahian.

Declaraţiile ministrului iranian de Externe vin ca răspuns la declaraţiile făcute luni de către consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan. Acesta a afirmat, în cadrul unui briefing de presă, că Iranul ar urma să livreze sute de drone către Rusia.

"Informaţiile indică faptul că guvernul iranian se pregăteşte să furnizeze Rusiei până la câteva sute (de vehicule aeriene fără pilot), inclusiv drone capabile să transporte arme, într-un calendar accelerat", a declarat Sullivan. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite