Infernul continuă în Australia: stare de urgenţă decretată în regiunea Canberra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regiunea Canberra a decretat stare de urgenta din cauza incendiilor FOTO Josh Cox/ news.com.au
Regiunea Canberra a decretat stare de urgenta din cauza incendiilor FOTO Josh Cox/ news.com.au

Autorităţile din Teritoriul capitalei australiene (ACT) au decretat stare de urgenţă, ca urmare a incendiilor majore de vegetaţie care afectează zonele aflate la sud de Canberra.

Oficialii au transmis că este cea mai mare ameninţare legată de incendii cu care s-a confruntat teritoriul în ultimii 20 de ani. Incendiul principal, din sudul teritoriului, afectează peste 18.500 de hectare.

Locuitorilor din suburbiile capitalei Canberra li s-a transmis să „rămână vigilenţi” şi să fie pregătiţi de eventuale evacuări.

„ACT se confruntă în prezent cu cel mai grav incendiu de vegetaţie de la focurile devastatoare din 2003”, a transmis premierul teritoriului, Andrew Barr, vineri.

„Nu există o prioritate mai mare pentru guvernul ACT la acest moment decât ameninţarea incendiilor de vegetaţie”, a adăugat el.

Micul teritoriu, situat între Sydney şi Melbourne, are aproximativ 400.000 de locuitori. În 2003, incendiile din suburbiile Canberrei au ucis patru oameni, au rănit alţi 500 şi au distrus 470 de case.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite