India a cerut platformelor sociale să elimine orice referinţă la „varianta indiană” a coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul Indian al tehnologiei informaţiei a emis vineri un ordin prin care cere platformelor sociale să elimine toate referinţele la „varianta indiană” a virusului pe motivul că denumirea ştiinţifică a OMS este B.1.617, relatează BBC.

Aşa-numită tulpină indiană, o variantă mai contagioasă a virusului, a apărut anul trecut şi de atunci a fost descoperită în cazuri de îmbolnăvire din mai multe ţări. 

Nota adresată platformelor sociale nu a fost făcută publică, dar a fost obţinută de agenţiile internaţionale de presă.

Guvernul indian cere platformelor sociale „să elimine imediat orice conţinut care numeşte, menţionează sau are referiri implicite la „varianta indiană” a coronavirusului”, a relatat Press Trust of India.

„Ne-a parvenit informaţia că online circulă afirmaţia falsă ce sugerează că o variantă indiană a coronavirusului se propagă în mai multe ţări. Este complet FALS”, a citat AFP din scrisoarea Indiei.

Nota atenţionează asupra faptului că OMS „nu a asociat termenul variantă indiană cu tulpina  B.1.617 în niciuna din informările sale ”.

Anul acesta guvernul indian a introdus noi reglementări prin care să limiteze dezinformarea pe reţele sociale astfel încât să poată cere platformelor să elimine orice conţinut considerat nelegitim şi să le poate acţiona în justiţie dacă nu se conformează.

Guvernul indian a denunţat vineri faptul că Twitter a etichetat postări ale politicienilor indieni drept „media manipulată” o descriere menită să trimită la afirmaţii înşelătoare sau false.

India a raportat un bilanţ de 303.720 dintre care 50.000 înregistrate în mai puţin de două săptămâni.  Numărul total de infectări a depăşit 26,7 milioane. În ultimele 24 de ore, India a raportat 4.454 de decese asociate COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ zilnic înregistrat până acum.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite