India a ajuns la 2 miliarde de doze de vaccin anticovid administrate. Numărul de cazuri de Covid-19 continuă să crească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Numărul dozelor administrate în India în cadrul programului naţional de vaccinare împotriva COVID-19 a atins pragul de 2 miliarde, duminică, în timp ce dozele de rapel au devenit disponibile pentru toate persoanele adulte, în contextul în care cazurile zilnice de infectare au atins nivelul maxim din ultimele patru luni, conform datelor oficiale, informează Reuters.

Premierul Narendra Modi a lăudat pragul atins, lăudând cea mai extinsă şi mai îndelungată campanie de vaccinare din lume, care a început anul trecut. „India scrie din nou istorie!”, a scris Modi într-un mesaj transmis pe Twitter, potrivit Agerpres.

Premierul s-a confruntat cu acuzaţii din partea opoziţiei pentru gestionarea defectuoasă a pandemiei despre care experţii susţin că a ucis milioane de persoane. Guvernul respinge acuzaţiile.

Potrivit datelor ministerului indian al Sănătăţii, numărul deceselor asociate COVID-19 este de 525.709, cu 49 de decese înregistrate în cursul nopţii.

Numărul cazurilor noi a crescut cu 20.528 în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră înregistrată după 20 februarie, conform datelor compilate de Reuters.

Ţara cu o populaţie de 1,35 de miliarde a ridicat majoritatea restricţiilor asociate COVID-19, iar călătoriile internaţionale au revenit considerabil.

Aproximativ 80% dintre dozele administrate au fost cu vaccinul AstraZeneca fabricat intern, numit Covishield. Alte vaccinuri utilizate au fost Covaxin şi Corbevax obţinute în ţară şi Sputnik V din Rusia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite