Imagini spectaculoase cu o nouă erupție a unui vulcan subacvatic din Japonia VIDEO

0
Publicat:

O nouă erupție vulcanică s-a înregistrat săptămâna trecută în marea din jurul Insulei Niijima, situată la 150 km sud de capitala japoneză, Tokyo.

vulcan explozie jpg

Momentul erupției care a trimis roci vulcanice la zeci de metri fost surprins de garda de coastă a Japoniei, care a postat filmarea marți, arată BBC.

Agenția a declarat că erupția a atins o înălțime de aproximativ 200 metri.

Insula vulcanică a fost formată acum zece ani. Numele său se traduce prin "insulă nouă".

Insula s-a creat la 1.200 de kilometri de Tokyo ca urmare a unei erupții vulcanice submarine la sud de Japonia și a fost numită „Niijima”, care se traduce prin „insulă nouă”.

Noua insulă în formă de semilună are un diametru de 0,6 mile și a apărut la aproape cinci kilometri nord de Minami-Iōtō. Se află în mijlocul Insulelor Nanpō, situate la sud de arhipelagul japonez.

Experții citați de un raport au declarat că insula a fost formată dintr-o erupție a vulcanului submarin Fukutoku-Okanoba, descoperit pentru prima dată în 1904.

Erupția vulcanică Fukutoku-Okanoba a început din nou pe 12 august 2021, pentru prima dată în peste un deceniu. Doar două zile mai târziu, noua masă de uscat a fost descoperită de Garda de Coastă a Japoniei.

Deși entuziasmul în jurul noii insule este foarte mare, este probabil ca masa de uscat să fie doar temporară.

Agenția Meteorologică a Japoniei a declarat că activitatea eruptivă activă continuă încă în Fukutoku-Okanoba.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite