Hillary Clinton a ajuns la Istanbul pentru discuţii privind criza siriană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful diplomaţiei americane, Hillary Clinton, a sosit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, unde va purta mai multe discuţii cu privire la conflictul din Siria, anunţă AFP.

Secretarul de Stat se va întâlni la Istanbul cu preşedintele Abdullah Gul şi cu premierul Recep Tayyip Erdogan, şi vor discuta despre subiecte precum susţinerea opoziţiei siriene, ajutorul umanitar pentru poporul sirian sau scenarii de tranziţie politică.


Un oficial american a declarat că Clinton va dezbate iniţial "maniera de judecare a eficacităţii lucrurilor făcute pentru a susţine opoziţia".


Aceeaşi sursă a menţionat că un al doilea punct pe agenda discuţiilor este ce referitor la sprijinul Statelor Unite acordat Turciei, pentru ca această ţară să continue să găzduiască refugiaţii veniţi din Siria.


Un plan de tranziţie, fondat pe "convingerea fermă" că zilele regimului Assad sunt numărate, va fi dezbătut de asemenea în cadrul acestei reuniuni.


Hillary Clinton a sosit în Turcia după terminarea unui lung turneu în ţările africane, care a debutat pe 31 iulie în Senegal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite