Hezbollah a lansat o rachetă balistică asupra sediului Mossad din Tel Aviv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a anunțat miercuri că a lansat o rachetă balistică ce a vizat sediul agenției de spionaj Mossad, la periferia oraşului Tel Aviv, relatează Reuters, EFE și AFP.

Israelul bombardeazo sudul Libanului FOTO EPA-EFE
Israelul bombardeazo sudul Libanului FOTO EPA-EFE

„Luptătorii Rezistenţei Islamice au tras miercuri în jurul orei 6:30 (3:30 GMT) cu o rachetă balistică de tip «Qader-1» împotriva sediului comandamentului Mossad din suburbiile Tel Avivului, responsabil pentru asasinarea liderilor grupării, dar și exploziilor de pagere şi walkie-talkie, a transmis Hezbollah într-un comunicat, potrivit EFE, citat de Agerpres.

Armata israeliană a anunţat că a interceptat racheta trasă din Liban.

„După ce sirenele au sunat în zonele Tel Aviv şi Netanya, a fost identificată o rachetă sol-sol care venea din Liban şi care a fost interceptată de apărarea antiaeriană”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

AFP notează că este pentru prima dată de la începutul violenţelor dintre Israel şi Hezbollah când gruparea înarmată de Iran anunță că a lansat o rachetă balistică asupra Israelului.

Hezbollah, vizat de cele mai intense bombardamente de la începutul războiului în Fâșia Gaza

Începând de luni, bombardamente intense israeliene au vizat bastioanele Hezbollah din sudul şi estul Libanului, precum şi suburbiile sudice ale Beirutului, în cele mai severe lovituri de la izbucnirea războiului în Fâșia Gaza.

Marți, o lovitură la Beirut l-a ucis comandantul superior al Hezbollah, Ibrahim Qubaisi, care conducea forța de rachete a grupării.

Ofensiva intensificată a Israelului a ucis 569 de persoane, inclusiv 50 de copii, și a rănit alte 1.835 în Liban, a declarat ministrul Sănătății Firass Abiad pentru Al Jazeera Mubasher TV.

Lansarea acestei noi ofensive împotriva Hezbollah a suscitat temeri privind extinderea conflictului dintre Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas și riscul destabilizării regionale.

Consiliul de Securitate al ONU a anunțat că se va reuni miercuri pentru a purta discuții despre conflict.

„Libanul este pe marginea prăpastiei. Poporul din Liban - poporul Israel - și popoarele lumii - nu își pot permite ca Libanul să devină o nouă Gaza", a spus secretarul general al ONU Antonio Guterres.

Se estimează că o jumătate de milion de persoane au fost strămutate în Liban, a declarat ministrul de externe libanez Abdallah Bou Habib., precizînd că premierul libanez speră să aibă o întrevedere cu oficialii americani în următoarele zile.

În Beirut, mii de persoane strămutate care au fugit din sudul Libanului se adăposteau în școli și alte clădiri.

Armata israeliană a declarat că forțele sale aeriene au efectuat marți „atacuri ample” asupra țintelor Hezbollah din sudul Libanului, inclusiv depozite de arme și zeci de lansatoare care vizau teritoriul israelian.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat că atacurile au slăbit Hezbollah și vor continua. Hezbollah „a suferit o serie de lovituri la adresa centrului de comandă și control, a luptătorilor săi și a mijloacelor de luptă. Toate acestea sunt lovituri severe", a spus el trupelor israeliene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite