Hamas afirmă că a pierdut contactul cu grupul responsabil pentru cinci ostatici israelieni

0
Publicat:

Hamas a declarat sâmbătă că a pierdut contactul cu un grup responsabil pentru cinci ostatici israelieni ținuți prizonieri în Fâșia Gaza din cauza bombardamentelor israeliene.

Militanți palestinieni în Gaza FOTO: EPA EFE
Militanți palestinieni în Gaza FOTO: EPA EFE

Gruparea islamistă palestiniană crede că ostaticii au fost uciși în timpul unui raid israelian, a declarat Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al ramurii armate a Hamas, Brigăzile al-Qassam, citat într-un comunicat pe canalul Telegram al grupării, potrivit Reuters.

Reuters nu a putut verifica informația și nu a existat un răspuns imediat din partea autorităților israeliene.

Israelul afirmă că Hamas a luat aproximativ 240 de ostatici atunci când a ucis 1.200 de persoane într-un raid în jurul sudului Israelului pe 7 octombrie.

Hamas a declarat luna trecută că peste 60 de ostatici au dispărut din cauza atacurilor aeriene israeliene. Nu a existat nicio confirmare a acestui număr, dar Israelul crede că 20 sau mai mulți din cei aproximativ 130 de ostatici încă deținuți în Gaza sunt morți.

Militanții au eliberat peste 100 de ostatici ca parte a unui acord de încetare a focului de o săptămână la sfârșitul lunii noiembrie, care a inclus eliberarea a 240 de femei și adolescenți palestinieni din închisorile israeliene.

Familiile ostaticilor au organizat sâmbătă un nou miting, cerând ca Israelul să ia în considerare eliberarea militanților palestinieni de rang înalt din închisori în cadrul oricărui nou acord de schimb.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite