Gigantul Alibaba, pătat de o acuzaţie de viol: Trei manageri au fost demişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Gigantul chinez din domeniul tehnologiei Alibaba l-a demis pe un manager acuzat de viol, un caz care a inflamat reţelele sociale în China, transmite BBC.

Într-o scrisoare trimisă angajaţilor companiei, directorul executiv Daniel Zhang precizează că alţi doi manageri au fost concediaţi pentru că nu s-au sesizat în urma semnalării acuzaţiei de viol.

Alibaba menţionează că este la dispoziţia poliţiei în acest caz.

Totul a început după ce o angajată a Alibaba a publicat pe intranetul companiei o plângere de 11 pagini împotriva managerului ei, acuzându-l că a violat-o într-o cameră de hotel din Jinan în timp ce era ameţită după o cină la care s-a consumat alcool. Managerul acuzat a recunoscut că a „existat un act intim” în timp ce femeia „era în stare de ebrietate”.

În pofida faptului că ancheta poliţiei este abia la început, Alibaba a decis să-l demită pe acuzat şi să nu-l mai angajeze vreodată.

În plângere, femeia spune că a fost forţată să călătorească 900 de kilometri până la Jinan sub pretextul unei întâlniri cu un client şi să consume alcool la cină, în seara zilei de 27 iulie. Singurul lucru pe care şi-l aminteşte este că managerul ei a încercat să o sărute după cină. Apoi a doua zi s-a trezit goală, fără hainele pe care le purtase cu o seară înainte. Întrucât nu ţinea minte nimic, a solicitat să verifice camerele de supraveghere. Aşa a descoperit că managerul ei a intrat de patru ori în camera sa pe timpul nopţii.

După ce s-a întors la Hangzhou, femeia a raportat această situaţie la departamentul de resurse umane şi conducerii Alibaba. Potrivit ei, departamentul de resurse umane a fost de acord cu depunerea unei plângeri, dar nu a întreprins alte măsuri.

„În întregul proces de gestionare a incidentului, departamentul de resurse umane nu a acordat suficientă atenţie şi grijă oamenilor noştri. Erau raţionali, dar nu aveau empatie şi grijă”, subliniază Alibaba.

Pe platforma Weibo, un fel de Twitter local, acuzaţia de viol din cadrul Alibaba a devenit unul dintre cele mai comentate subiecte în weekend. Mulţi utilizatori ai platformei consideră că acest caz denunţă de fapt un întreg sistem de trecere sub tăcere a agresiunilor sexuale în cadrul companiei, transmite BBC News.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite