FOTO Ultimii regi ai Africii

0
0

Fotograful şi istoricul de artă Alfred Weidinger a călătorit în ultimii cinci ani în numeroase ţări din Africa în căutarea figurilor regale prezente în continuare în rândul triburilor de pe acest continent.

Proiectul fotografic al lui Alfred Weidinger a încercat să surprindă frumuseţea încă prezentă a unui stil de viaţă considerat anacronic şi să surprindă modul în care sunt în continuare trataţi suveranii triburilor din Africa. 

„Ultimii regi ai Africii” este numele proiectului fotografului şi istoricului de artă, iar în numărul celor trecuţi în revistă Widingier se ridică la 220 de lideri tribali.

image

Bakary Yerima Bouba Alioum, regele din Maroua, Camerun. FOTO: Alfred Weidinger

„Mi-am pus un fel de termen limită, care este stabilit pentru finalul anului viitor. Ceea ce contează nu este numărul regilor sau liderilor tribali, ci trecerea prin cât mai multe ţări”, a declarat Weidinger pentru CNN care are în continuare plănuite două vizite în Africa pentru 2014, dar şi alte şase în 2015.

image

Fon Ndofoa Zofoa III, regele din Babungo, Camerun. FOTO: Alfred Weidinger/CNN

„Sunt în continuare ţări pe care as vrea să le văd, cum este, de exemplu, Swaziland, dar şi partea de sud a Sudanului”, a adăugat fotograful.

image

Pasiunea pentru subiect şi primele fotografii ale lui Weidinger au fost realizate în 1979, dar la aceea vreme a fost repede descurajat datorită dificultăţii demersului său. 30 de ani mai târziu, şansa i-a surâs. Posibilitatea unei expoziţii de fotografie l-au mânat să-şi îndeplinească propriul vis.

Potrivit fotografului, în Africa sunt sute de monarhii, unele cu putere reală, altele doar cu o putere simbolică. 

Kan Iya (dreapta), Obiré, regeledin Poni, Burkina Faso. FOTO: CNN

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite