FOTO Iranul şi-a prezentat noul avion de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul intensificării tensiunilor cu Arabia Saudită, Israel şi Statele Unite, armata iraniană a prezentat marţi noul avion de luptă din dotarea sa.

Numit Kowsar, acest avion este un produs sută la sută iranian. Avionul este capabil să transporte diferite tipuri de arme şi va fi utilizat pentru scurte operaţiuni de sprijin aerian, explică agenţia de presă Tasnim, potrivit Reuters.

Televiziunea iraniană a transmis în direct o ceremonie organizată la Teheran, unde aparatul a efectuat o demontraţie în prezenţa preşedintelui Hassan Rouhani, cu o zi înainte de sărbătoarea naţională a industriei apărării.

Iranul a mobilizat arme şi mii de combatanţi în Siria în susţinerea regimului condus de Bashar al-Assad, dar sprijinul aerian al forţelor armate ale liderului de la Damasc este asigurat de aviaţia rusă.

Imagine indisponibilă

FOTO Tasnim

În 2013, Iranul a prezentat avionul de luptă Qaher 313. Unii experţi au exprimat însă îndoieli asupra viabilităţii acestui aparat de zbor.

Vizat de sancţiuni internaţionale care îi interzic importurile de arme, Iranul a dezvoltat o industrie naţională a apărării.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri