FOTO Iran: protestatarii au aruncat cu ouă şi cu un pantof în preşedintele Hassan Rouhani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Hassan Rouhani îşi salută susţinătorii, la plecare de pe aeroportul din Teheran. FOTO: NY Times
Preşedintele Hassan Rouhani îşi salută susţinătorii, la plecare de pe aeroportul din Teheran. FOTO: NY Times

Protestatarii extremişti din Iran au aruncat cu ouă şi cu un pantof în preşedintele Hassan Rouhani, în timp ce îşi saluta conaţionalii la întoarcerea în Teheran. În timp ce susţinătorii l-au lăudat pentru acordul cu Statele Unite şi Rusia, în privinţa planului de distrugere a armelor chimice, protestatarii au blocat de mai multe ori drumul maşinii oficiale a echipei prezidenţiale.

În timp ce Rouhani saluta iranienii care l-au întâmpinat la aeroport, stând în picioare în maşina diplomaţiei iraniene, unii protestatari au aruncat cu ouă spre el. Gărzile de corp l-au înconjurat pe preşedinte şi au folosit o umbrelă pentru a-l apăra pe liderul ţării de obiectele aruncate din mulţime, notează cotidianul „The New York Times”.

Dintre cei 200-300 de oameni prezenţi la aeroportul din Teheran, unul a aruncat cu un pantof spre maşina preşedintelui, fără să o atingă. Aproximativ 60 de iranieni au strigat mesaje de protest.

Susţinătorii preşedintelui, care aprobau pactul de cooperare cu Statele Unite ale Americii şi cu Rusia, au scandat mesaje precum „Să trăieşti mulţi ani Rouhani, om al schimbării” şi „Rouhani, îţi mulţumim”. Pe de altă parte, protestatarii au strigat „Moarte Americii", „Moarte Israelului" şi „Poporul este treaz şi urăşte America”.

Jurnaliştii au descris scena drept „haotică”

Hassan Rouhani

În cele din urmă, agenţii de securitate l-au determinat pe preşedinte să intre în maşină, mărind viteza şi lăsând în urmă iranienii din cele două tabere. Unii dintre protestatari şi susţinători s-au bătut.

Susţinătorii preşedintelui Hassan Rouhani, prezenţi în Teheran

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian a revenit la Teheran după o vizită de cinci zile la New York, încheiată cu o convorbire telefonică istorică cu preşedintele american Barack Obama.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite