FOTO Imagini şocante după cutremurul devastator din Taiwan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Yunmencuidi
Complexul Yunmencuidi

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 6 care a lovit în urmă cu două zile estul Taiwanului a crescut la 10, iar cel al persoanelor rănite la 266. 60 de oameni sunt în continuare dispăruţi, au indicat joi autorităţile. Imaginile sunt devastatoare: cladiri prăbuşite, altele înclinate la aproape 45 de grade.

GALERIE FOTO cu pagubele produse de cutremur 

Oraşul-port Hualien a fost cel mai grav afectat, potrivit datelor oferite joi de Centrul Central pentru Operaţiuni de Urgenţă (CEOC).

Majoritatea celor daţi dispăruţi se aflau într-o clădire rezidenţială de 12 etaje care s-a prăbuşit în Hualien. La începutul zilei de joi, autorităţile au recuperat dintre dărâmături trupul unei femei din China şi pe cel al unui bărbat, angajat la un hotel din cadrul incintei, a informat agenţia de presă de stat din Vietnam.

Replicile cutremurului i-au împiedicat pe salvatori să intre în clădire în căutarea supravieţuitorilor. Eforturile de căutare au continuat joi.

Biroul Meteorologic Central a avertizat că oraşul ar putea fi afectat de replici ale seismului pentru încă două săptămâni.

Peste 800 de locuitori din Hualien au fost primiţi joi în adăposturi temporare, a indicat CEOC.

La operaţiunile de salvare, îngreunate de valul de frig cu care se confruntă zona, participă 644 de militari şi peste 750 de angajaţi ai poliţiei şi pompierilor, cu excavatoare şi alte dispozitive de detectare a unor eventuali supravieţuitori, a informat premierul taiwanez Lai Ching-de.

Taiwan cutremur. FOTO EPA-EFE

În total, 227 de persoane au fost salvate, potrivit Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC).

Şeful guvernului a anunţat deja alocarea unei tranşe de 300 de miliarde de dolari taiwanezi (circa, 8,3 milioane de euro) pentru victime şi familiile lor, care includ indemnizaţii şi ajutoare pentru relocare şi îngrijiri medicale.

Cutremurul a afectat numeroase infrastructuri printre care două poduri şi numeroase şosele. Printre clădirile care au suferit pagube se află Hotel Tongshuai, ale cărui prime etaje s-au prăbuşit şi unde au fost prinşi între dărâmături trei angajaţi, dintre care doi au fost salvaţi, în timp ce o femeie a murit.

Alte structuri avariate grav au fost complexul Yunmencuidi, în care se află un restaurant şi care a rămas înclinat la aproape 45 de grade.

Printre răniţi se află şi 33 de străini, fără să existe încă informaţii despre victime de origine spaniolă sau latinoamericane, în timp ce unul dintre ei, un chinez, se află în stare critică. Deşi zonele cele mai afectate sunt cele din apropierea oraşului Hualien, cutremurul produs marţi la 23.50 ora locală s-a simţit în toată insula generând panică.

Epicentrul seismului s-a situat la 18,3 kilometri nord-est de Hualien.

De la sfârşitul săptămânii trecute s-au înregistrat peste o sută de cutremure de intensităţi diferite, inclusiv cel de duminică de 6,1 grade - o intensitate mai puţin frecventă în insulă, în pofida activităţii seismologice regulate din Taiwan - fapt ce a declanşat speculaţii privind venirea unui mare cutremur.

Seismologii sunt de părere că în apropierea Taiwanului, mai concret în fosa insulelor Ryukyu, s-a înregistrat o mişcare telurică de peste 8 grade după un interval de zece ani. Taiwan se află în aşa numitul Cerc de foc al Pacificului, o zonă de mare activitate seismică, iar în 1999 a fost afectat de un cutremur de 7,6 grade, care a provocat moartea a 2.415 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite