Fără bani gheaţă şi fără zboruri, mii de turişti ruşi sunt blocaţi în paradisul turistic al Thailandei. Cum încearcă autorităţile să-i ajute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto AFP (arhiva)
Foto AFP (arhiva)

Mii de turişti ruşi sunt blocaţi în staţiunile de pe plajă din Thailanda din cauza războiului din Ucraina, mulţi neputând să-şi plătească facturile sau să se întoarcă acasă din cauza sancţiunilor şi a zborurilor anulate.

Criza din Europa a adus, de asemenea, o criză în planurile de redresare pentru industria turistică a naţiunii din Asia de Sud-Est, care a găzduit mai mulţi vizitatori din Rusia decât oricare dintre vecinii săi înainte de apariţia pandemiei.

Există aproximativ 6.500 de turişti ruşi blocaţi în Phuket, Surat Thani, Krabi şi Pattaya, patru provincii care sunt destinaţii populare de staţiuni de pe litoral, pe lângă 1.000 de ucraineni, a declarat vineri Yuthasak Supasorn, guvernatorul Autorităţii pentru Turism din Thailanda, pentru Associated Press.

Aproximativ 17.599 de ruşi au reprezentat cel mai mare bloc de sosiri în februarie, reprezentând 8,6% dintr-un total de 203.970, potrivit Ministerului Sănătăţii Publice. După invazia rusă a Ucrainei din 24 februarie, numărul acestora a scăzut drastic.

Yuthasak a spus că ruşii se confruntă cu două probleme principale: anulările zborurilor lor spre casă de către companiile aeriene care au încetat să zboare către Rusia şi suspendarea serviciilor financiare, în special de către companiile de carduri de credit care s-au alăturat sancţiunilor împotriva Moscovei. Sunt şi unii care preferă să-şi amâne întoarcerea.

„Există unele companii aeriene care încă mai zboară spre Rusia, dar călătorii trebuie să tranziteze în altă ţară. Încercăm să coordonăm şi să căutăm zborurile pentru ei”, a spus Yuthasak.

Deşi aproape toate zborurile directe din Rusia au fost suspendate, conexiunile sunt încă disponibile prin intermediul transportatorilor majori cu sediul în Orientul Mijlociu.

El a spus că se depun eforturi pentru a găsi metode alternative de plată pentru turiştii ruşi.

Siwaporn Boonruang, un traducător voluntar pentru ruşii blocaţi în Krabi, a spus că unii nu îşi pot plăti facturile deoarece nu mai pot folosi cardurile de credit Visa sau Mastercard.

Mulţi au numerar, iar cei cu carduri de credit UnionPay, care sunt emise de o companie chineză de servicii financiare, le pot folosi în continuare, dar plata prin criptomonedă nu este permisă, a spus ea.

Multe hoteluri au ajutat oferind tarife reduse, a adăugat ea.

Guvernul Thailandei a oferit prelungiri de viză de 30 de zile fără plată şi încearcă să găsească o cazare alternativă la preţ redus pentru persoanele obligate să rămână pentru o perioadă lungă.

Problemele asociate cu războiul din Ucraina au sporit speranţele Thailandei de redresare economică. Oficialii speră să vadă ameninţarea din cauza pandemiei de COVID-19 să scadă până în iulie, chiar dacă cazurile zilnice sunt în prezent la niveluri record, cauzate de varianta omicron a coronavirusului.

Autorităţile thailandeze la sfârşitul acestui an se aşteaptă să renunţe la majoritatea reglementărilor de carantină şi de testare care au fost în vigoare pentru a combate răspândirea virusului, ceea ce ar facilita intrarea călătorilor străini.

Thailanda ar putea fi nevoită să-şi reducă ţintele pentru sosirile şi veniturile turiştilor în acest an din cauza efectelor secundare ale creşterii preţului petrolului şi ale inflaţiei asupra călătoriilor la nivel mondial, a afirmat Yuthasak, citat de ziarul Bangkok Post.

„Turismul este încă un motor cheie pentru a reînvia economia noastră, chiar dacă veniturile au fost blocate de factori negativi”, a spus el.

Potrivit raportului, Thailanda prognozase să câştige un total de 1,28 trilioane de baht (38,4 miliarde de dolari) în acest an de la turiştii străini şi interni.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite