Explozie de cazuri de Covid-19 în Seychelles şi Maldive

0
0
Românii, în topul turiştilor din Maldive în
2021.
Românii, în topul turiştilor din Maldive în 2021.

Explozie de cazuri noi de Covid-19 în Seychelles şi Maldive. La începutul lunii martie, cele două insule nu depăşeau rata de 3 cazuri la un milion de locuitori, dar de două săptămâni, rata de infectare a explodat şi s-au înregistrat peste 1.900 de cazuri la un milion de locuitori, conform ourworldindata.org.

La 1 martie 2020, în Seychelles se înregistrau 8,72 de cazuri la un milion de locuitori. 12 zile mai târziu, rata de infectare a crescut până la 2.613 cazuri la un milion de locuitori, conform ourworldindata.org.

Un scenariu similar se înregistrează şi în Maldive, unde la 1 martie erau 2,38 de cazuri la un milion de locuitori. În data de 12 martie, rata de infectare a ajuns la 1.962 de cazuri la un milion de locuitori.

În Seychelles s-a ajuns la 70% persoane vaccinate, atingându-se pragul imunităţii colective. Aceştia au fost imunizaţi cu vaccinul chinezesc Sinopharm şi AstraZeneca.

Un raport oficial al Guvernului din Maldive plasează România pe locul cinci, după Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan, în topul ţărilor care au trimis turişti în primele zece zile ale anului. Iar cererea a rămas ridicată – a fost nevoie de curse aeriene suplimentare.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite