Epurările lui Erdogan se extind la vârful Guvernului. Consilierul-şef al prim-ministrului şi soţia sa, arestaţi pentru legături cu Fethullah Gülen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Birol Erdem, consilierul-şef al prim-ministrului turc Binali Yildirim FOTO haber.sol.org.tr
Birol Erdem, consilierul-şef al prim-ministrului turc Binali Yildirim FOTO haber.sol.org.tr

Consilierul-şef al prim-ministrului turc a fost reţinut din cauza unor presupuse legături cu Fethullah Gülen, un fost predicator autoexilat în Statele Unite şi acuzat de regimul Erdogan că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din vara anului trecut, relatează presa din Turcia, citată de The Associated Press (AP) şi news.ro.

Potrivit agenţiei proguvernamentale Anadolu, Birol Erdem, consilierul prim-minstrului Binali Yildirim, a fost încarcerat astăzi, la Ankara, împreună cu soţia sa.

Ei sunt acuzaţi de apartenenţă la mişcarea lui Gülen, pe care Guvernul islamo-conservator turc o consideră o grupare teroristă.

Fostul predicator, un fost aliat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, respinge aceste acuzaţii.

După puciul eşuat în noaptea de 15 spre 16 iulie, regimul Erdogan a lansat o vastă epurare a instituţiilor statului turc de simpatizanţii lui Gülen.

Peste 50.000 de persoane au fost arestate în cadrul acestei epurări, iar alţi 100.000 de funcţionari publici au fost daţi afară, notează AP, potrivit news.ro.

Birol Erdem a făcut parte anterior din cea mai înaltă instanţă judiciară a Turciei şi a fost subsecretar la Ministerul Justiţiei.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite