Egipt: încercare de evadare a deţinuţilor din Frăţia Musulmană soldată cu 36 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de persoane înarmate au atacat duminică un convoi al poliţiei care transfera deţinuţi islamişti la o închisoare de la marginea capitalei Cairo, potrivit agenţiei egiptene de ştiri Mena.

Transferul implica un „număr mare” de deţinuţi de la o secţie de poliţie din capitala egipteană duşi la închisoarea Abou Zabaal. Persoanele înarmate au atacat în momentul în care deţinuţii erau aproape de închisoare, potrivit Mena.

36 de deţinuţi au murit în încercarea de a scăpa din autobuzul care îi ducea la o închisoare din apropierea oraşului Cairo din cauza gazelor lacrimogene folosite de forţele de securitate.

Un ofiţer de poliţie a fost luat ostatic pentru scurt timp, însă forţele de poliţie au reuşit să-l elibereze, a declarat pentru AFP un responsabil al forţelor de ordine egiptene.

Mai mult de 750 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele cinci zile, în urma ciocnirii dintre forţele de securitate şi manifestanţi. Dintre acestea, 70 de persoane sunt reprezentanţi ai forţelor de ordine decedaţi în urma confruntărilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite