Dramele de pe aeroportul din Kabul: Mamele îşi aruncă copiii peste gardul de sârmă ghimpată, către soldaţii străini VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afganii încearcă să scape de regimul taliban FOTO EPA-EFE
Afganii încearcă să scape de regimul taliban FOTO EPA-EFE

Un gard de sârmă desparte soldaţii americani şi britanici de miile de afgani care încearcă să fugă din ţară prin aeroportul din Kabul, iar disperarea celor care vor să scape de regimul taliban a ajuns atât de mare încât îşi aruncă copiii peste gardul cu sârmă ghimpată.

Un ofiţer superior din trupele britanice a spus că drumul a fost blocat cu maşini şi sârmă ghimpată pentru că nu au avut de ales, situaţia fiind scăpată de sub control, dar a adăugat că aceste zile vor rămâne în sufletul unora dintre soldaţii săi pentru totdeauna, arată hotnews.ro.

”A fost îngrozitor, unele femei îşi aruncau bebeluşii peste sârma ghimpată, cerând soldaţilor să-i ia, unii s-au prins în sârma ghimpată”, a declarat ofiţerul.

”Sunt îngrijorat pentru oamenii mei, câţiva au nevoie de consiliere, toţi am plâns azi-noapte”, a mai povestit acesta.

Marea Britanie nu poate evacua copii neînsoţiţi din Afganistan, a declarat joi secretarul apărării, Ben Wallace, când a fost întrebat despre imaginile apărute pe reţelele sociale.

”Nu putem, pur şi simplu, să luăm un minor singur”, a spus acesta.

Wallace a afirmat şi el că soldaţii britanici de pe aeroport sunt într-o situaţie grea, în condiţiile disperării cu care unii afgani vor să fugă: ”Este foarte, foarte, greu pentru acei soldaţi pe care i-aţi văzut în imagini, se confruntă cu nişte oameni cu adevărat disperaţi, mulţi dintre ei doar vor să plece din ţară”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite