Două rachete lansate miercuri din Liban au lovit Israelul, care a răspuns cu focuri de artilerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rachete au fost lansate din Liban asupra oraşului israelian nordic Kiriat Şmona 4 august 2021 FOTO EPA-EFE
Rachete au fost lansate din Liban asupra oraşului israelian nordic Kiriat Şmona 4 august 2021 FOTO EPA-EFE

Două rachete lansate miercuri din Liban au lovit Israelul, care a răspuns cu foc de artilerie, pe fondul tensiunilor regionale sporite legate de un presupus atac iranian asupra unui petrolier din Golf, săptămâna trecută, transmite Reuters.

Serviciul naţional de ambulanţă Magen David Adom din Israel a anunţat că nu au existat victime pe partea israeliană a frontierei deluroase, unde rachetele au aprins un incendiu de vegetaţie.

Nu a existat nicio revendicare imediată a răspunderii pentru atacul de rachete, lansat dintr-o zonă din sudul Libanului aflată sub conducerea gherilelor Hezbollah, susţinute de Iran.

Într-o declaraţie, armata israeliană a declarat că trei rachete au fost lansate din Liban, una dintre ele rămânând la graniţa israeliană, iar celelalte lovind în interiorul Israelului.

Martorii din Liban au relatat, de asemenea, că mai multe rachete au fost lansate asupra Israelului.

"Ca răspuns, forţele de artilerie (israeliene) au atacat teritoriul libanez", au anunţat armata.

La aproximativ două ore după bombardamentele iniţiale, armata a spus că artileria sa a tras din nou asupra ţintelor, pe care nu le-a identificat, de-a lungul frontierei.

Armata libaneză a relatat că atacurile de represalii israeliene, care s-au extins la mai multe sate din sudul Libanului, au dus la un incendiu în oraşul Rashaya al-Fokh. Armata investighează cine a tras rachetele din Liban.

Forţa interimară a Organizaţiei Naţiunilor Unite din Liban a declarat că şeful misiunii şi comandantul forţei sale, generalul maior Stefano Del Col, este în contact cu ambele părţi.

"El i-a îndemnat să înceteze focul şi să exercite o reţinere maximă pentru a evita escaladarea în continuare, în special în această aniversare solemnă", afirmă un comunicat, referindu-se la explozia care a avut loc în portul Beirut în 4 august anul trecut.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite