Coreea de Nord critică intensificarea exerciţiilor militare SUA-Coreea de Sud şi le numeşte „şantaj nuclear“

0
Publicat:

Coreea de Nord a acuzat Statele Unite şi Coreea de Sud că intensifică "şantajul nuclear" cu exerciţii militare comune, angajându-se să ia măsurile corespunzătoare împotriva a ceea ce a numit "nebunia instigatorilor la război.

Manevre militare comune sunt cele mai importante din ultimii anii
Manevre militare comune sunt cele mai importante din ultimii anii

Coreea de Nord a reacţionat furioasă la exerciţii, numindu-le o repetiţie pentru invazie.

"Complotul lor de a ne zdrobi militar este un alt indiciu clar că nebunia instigatorilor inamici la război a ajuns la un punct în care nu poate fi trecută cu vederea", a declarat KCNA. "Tam-tamul frenetic de război nuclear între SUA şi marionetele războinice trebuie să declanşeze răspunsuri corespunzătoare", adaugă agenţia.

Phenianul va continua să-şi dezvolte programele de arme, adaugă KCNA, numind "drept legitim al unui stat suveran să aibă mijloace mai puternice de autoapărare" pentru a se descurca în "situaţii grave şi ameninţări potenţiale".

Coreea de Nord şi-a intensificat activitatea militară în ultimele luni, dezvăluind proiecte pentru focoase nucleare noi, mai mici, lansând o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească SUA şi testând ceea ce a numit o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară.

Săptămâna aceasta, liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat o staţie militară de sateliţi, declarând că lansarea cu succes a unui satelit spion este o "cerinţă urgentă a mediului de securitate care se conturează".

Kim a spus că dă prioritate unui program de sateliţi de spionaj ca parte a eforturilor de a avansa tehnologia de supraveghere pentru a îmbunătăţi capacitatea ţării de a lovi ţinte într-o criză.

Phenianul a efectuat în decembrie ceea ce a numit un test important în "fază finală" pentru un satelit spion şi a declarat că va finaliza pregătirile pentru lansare până în aprilie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite