Coreea de Nord ar putea pregăti un exerciţiu militar de mare amploare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un FOTO Reuters
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un FOTO Reuters

Regimul de la Phenian ar putea pregăti manevre militare terestre şi aeriene de mare amploare, a dezvăluit duminică o sursă din guvernul sud-coreean agenţiei Yonhap.

„Nu avem cum să ghicim când vor începe exerciţiile militare, dar există posibilitatea ca nord-coreenii să opteze pentru lansarea de rachete cu rază scurtă ca o demonstraţie de forţă”, a declarat oficialul de la Seul. „Se pare că este vorba de exerciţii la scară largă”, a adăugat oficialul, referindu-se la temerile că Phenianul ar putea profita de aceste manevre pentru a crea un incident militar sau pentru a efectua un tir cu rachetă balistică.

Potrivit informaţiilor obţinute de serviciile de informaţii sud-coreene, există posibilitatea ca regimul de la Phenian să realizeze exerciţiul militar la baza navală de la Nampo, din provincia Phenianului de Sud.

Alte surse militare citate de Yonhap spun că, deşi există semne că Phenianul pregăteşte ceva, nu înseamnă că exerciţiul militar este iminent.

În Marea Galbenă, acolo unde se aşteaptă ca Phenianul să desfăşoare exerciţiul militar, au avut loc mai multe confruntări între armatele celor două Corei. În 2010, artileria nord-coreeană a lansat obuze în insula Yeonpyeong, cauzând moartea a doi civili şi a doi soldaţi sud-coreeni. Coreea de Sud a ripostat cu 80 de tiruri, provocând temeri cu privire la escaladarea conflictului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite