Coreea de Nord ameninţă: „Sancţiunile ONU vor consolida programul nuclear“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii nord-coreeni au declarat sâmbătă că noile sancţiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU vor consolida programul nuclear şi cel balistic al ţării şi au dat de înţeles că urmează să efectueze noi teste nucleare.

Într-un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă KCNA şi preluat de France Presse, Ministerul nord-coreean de Externe a menţionat că Phenianul va arăta în curând lumii cum „manipularea“ americană exercitată pe lângă Consiliul de Securitate „a consolidat“ statutul de putere nucleară al Coreei de Nord.

Ultimele sancţiuni ale Naţiunilor Unite, în loc să descurajeze Coreea de Nord, vor spori capacităţile sale „de o mie de ori“, continuă documentul citat.

Seria de sancţiuni „inventate“ de ONU în ultimii opt ani au avut ca efect în Coreea de Nord „consolidarea mijloacelor de descurajare, cantitativ şi calitativ“, adaugă comunicatul.

Coreea de Nord a anunţat vineri că anulează acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud şi că suspendă telefonul roşu dintre cele două ţări, la câteva ore după noile sancţiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Phenianului.

Ţara care revendică statutul de putere nucleară este suspectată că deţine mai multe bombe atomice şi că efectuează teste nucleare cu scopul de a reuşi miniaturizarea acestora.

Manevrele americano-sud-coreene care urmează să debuteze săptămâna viitoare alimentează îngrijorările privind riscul unui incident de frontieră cu serioase consecinţe. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite