Cofondatorul cartelului din Medellin, Juan David Ochoa, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ochoa, cofondatorul cartelului din Medellin, a murit la 65 de ani. FOTO: Reuters
Ochoa, cofondatorul cartelului din Medellin, a murit la 65 de ani. FOTO: Reuters

Fostul traficant de droguri columbian, Juan David Ochoa, a murit joi în urma unui stop cardiac într-o clinică din ţara natală, a anunţat familia sa, citată de publicaţia „Le Monde”.

În anii ’80, Ochoa a fost unul din fondatorii puternicului cartel din Medellin, grupare responsabilă pentru introducerea marilor cantităţi de droguri în Statele Unite, împreună cu fostul „baron al drogurilor”, Pablo Escobar.

Ochoa i-a trădat pe vechii parteneri de afaceri în 1991, când pentru a primi reducerea pedepsei sale, a făcut mărturisiri privind afacerile şi structura cartelului, ceea ce i-a permis să-şi recupereze libertatea cinci ani mai târziu.

În acelaşi caz, fratele său mai mic, Fabio, a fost arestat şi extrădat în Statele Unite, unde ispăşeşte o pedeapsă de treizeci de ani de închisoare, după reluarea activităţii de traficant în cadrul cartelului Milenio, care funcţionează şi în Mexic. 

Decedat la 65 de ani într-o clinică din Medellin, al doilea oraş ca mărime al ţării, situat la 480 de km de capitala Bogota, Ochoa şi-a petrecut sfârşitul vieţii având grijă de ferma sa de cai.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite