China a închis a doua zi laboratorul care a dat publicităţii codul genetic al noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul din Shanghai care a publicat structura genetică a noului coronavirus
Laboratorul din Shanghai care a publicat structura genetică a noului coronavirus

China a închis laboratorul din Shanghai care a făcut public genomul noului coronavirus, anunţă South China Morning Post.

Laboratorul a pus online structura genetică a Covid-19 la 12 ianuarie, iar a doua zi autorităţile au ordonat închiderea lui. Publicarea genomului virusului care nu fusese cunoscut până la acea dată a permis cercetătorilor din întreaga lume, din SUA până în Australia, să înainteze în realizarea unor tratamente eficiente.

În acest moment, în întreaga lume sunt peste 80.000 de îmbolnăviri şi au fost constatate 39.000 de însănătoşiri, potrivit OMS.

Aproape 3.000 de oameni au murit, în special bătrâni sau oameni care aveau deja alte boli, cum ar fi diabet, cancer, afecţiuni cardio sau respiratorii, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

Cercetătorii de la Laboratorul din Shanghai au cerut în mai multe rânduri redeschiderea, însă nu au primit aprobare. Se pare că publicarea genomului noului coronavirus a fost decizia unilaterală a echipei ştiinţifice, de vreme ce aceasta anunţase autorităţile regimului comunist din China încă din 5 ianuarie că au găsit genomul virusului.

Genomul a provenit de la viruşi recoltaţi de la un bărbat de 46 de ani, care fusese depistat pe 26 decembrie - era vânzător în piaţa de fructe de mare din Wuhan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite