Canada îşi retrage temporar personalul neesenţial de la ambasada din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Canada a anunţat că va retrage temorar angajaţii neesenţiali şi persoanele care lucrează la întreţinerea din ambasada din Ucraina. Această măsură este luată pe fondul conflictului tot mai amplu care se desfăşoară aproape de graniţa Ucrainei.

Ministrul canadian de Externe, a anunţat duminică, că va retrage personalul neesenţial de la ambasada din Ucraina. Acesta a precizat că cea mai mare prioritate este siguranţa şi securitatea canadienilor, relatează news.ro. 

"Pe măsură ce continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia, cea mai mare prioritate a noastră rămâne siguranţa şi securitatea canadienilor. Oficialii noştri sunt pregătiţi să ofere asistenţă consulară cetăţenilor canadieni, după cum este necesar", a declarat ministerul într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Canada a declarat că va consolida echipa de la ambasadă cu experţi în securitate, gestionarea conflictelor, reformă democratică şi servicii consulare.

”Împreună, ne vor spori capacitatea diplomatică şi ne vor permite să continuăm să evaluăm şi să răspundem la situaţia în evoluţie în sprijinul Ucrainei", se arată în comunicatul transmis de minister.

Conflictul internaţional legat de trupele ruseşti aflate la graniţa Ucrainei este tot mai aprins. NATO şi USA încearcă să găsească o cale diplomatică prin care Rusia să renunţe la asaltul asupra Ucrainei, decizie care poate destabiliza economia globală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite