Canada. Un al doilea pompier și-a pierdut viața în lupta cu incendiile de vegetație care afectează țara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile de vegetație au răpit viața celui de al doilea pompier după ce a fost rănit în timpul unei intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație care au lovit Canada, la doar două zile după ce a fost înregistrată prima victimă, au declarat autoritățile, scrie AFP, conform Agerpres. 

Incendii Canada FOTO: Profimedia
Incendii Canada FOTO: Profimedia

"Cu profundă tristeţe anunţăm moartea tragica a unui pompier, decedat în urma unei răni suferite în lupta împotriva unui incendiu în districtul Fort Liard sâmbătă după-amiază", a declarat Jessica Davey-Quantick din cadrul echipelor de salvare responsabile de Teritoriile de Nord-Vest.

Teritoriile de Nord-Vest se confruntă în acest an cu o secetă extrem de gravă iar mai multe recorduri de temperatură au fost doborâte, în zilele precedente.

La ora actuală se înregistrează 89 de incendii, în regiune, din care 12 sunt scăpate de sub control. Incendiile au devastat în zonă peste 809.000 de hectare.

Confruntată cu un an record în privința incendiilor la scară largă Canada este nevoită să lase majoritatea incendiilor să-și urmeze cursul pentru a direcționa resursele către zonele populate. În total, incendiile au devastat peste 10 milioane de hectare în acest an, mai mult decât în orice țară de pe glob și echivalentul suprafeței Portugaliei.

În principal sunt afectate zonele de pădure boreală care sunt departe de zonele locuite și care provoacă puține pagube materiale și umane, dar care prezintă consecințe extrem de grav asupra mediului.

Canada, care datorită poziției sale geografice resimte încălzirea globala mai repede decât restul planetei, s-a confruntat constant în ultimii ani cu fenomene meteorologice extreme ale căror intensitate și frecvență sunt crescute de schimbările climatice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite