Călăul „John Jihadistul“ ar fi dezertat din Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Jihadistul
John Jihadistul

Călăul britanic supranumit „John Jihadistul“, care a decapitat numeroşi ostatici occidentali, a dezertat din reţeaua teroristă Statul Islamic, fiind dispărut în Siria, afirmă surse citate de cotidianul Daily Mirror.

Teroristul, pe numele său real Mohammed Emwazi, pare să se fi speriat de notorietatea negativă pe care a avut-o după ce a executat ostatici americani şi britanici, precizează sursele citate. De teama unor operaţiuni ale forţelor speciale occidentale, islamistul pare să fi dezertat din organizaţia teroristă Stat Islamic.

Emwazi, în vârstă de 26 de ani, este dat în urmărire după decapitarea jurnaliştilor şi angajaţilor umanitari Stephen Sotloff, James Foley, David Haines, Alan Henning şi Peter Kassig.

Conform unor surse, membri ai serviciilor speciale americane şi britanice se află în Irak şi Siria pentru misiuni de capturare a liderilor reţelei teroriste Stat Islamic.

Este posibil ca "John Jihadistul" să încerce să ajungă în nordul Africii, pentru a se alătura grupurilor teroriste active în această regiune.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite