Biden va sprijini aderarea Uniunii Africane la G20 ca membru permanent

0
Publicat:

Washington Post relatează că președintele american va face o astfel de declarație de susținere săptămâna viitoare la summitul liderilor din Africa și Statele Unite, care va avea loc la Washington.

Steagul Uniunii Africane. Foto: Shutterstock
Steagul Uniunii Africane. Foto: Shutterstock

Președintele american Joe Biden urmează să anunțe săptămâna viitoare că SUA sprijină aderarea Uniunii Africane la Grupul celor 20 (G20) ca membru permanent. Acest lucru a fost publicat de The Washington Post în ediția sa de vineri, citând o declarație a directorului principal pentru afaceri africane al Consiliului Național de Securitate (NSC) al Casei Albe, Judd Devermont.

Potrivit acestuia, Biden va face o astfel de declarație săptămâna viitoare la summitul liderilor țărilor africane și ai Statelor Unite, care va avea loc la Washington.

Este timpul ca Africa să ocupe un loc permanent în organizațiile și inițiativele internaționale”, a spus ziarul, citându-l de Devermont. „Avem nevoie de mai multe voci din [țările din] Africa în discuțiile internaționale referitoare la economia globală, democrația și guvernanța, schimbările climatice, sănătatea și securitatea”, a adăugat el.

Anterior, președintele Senegalului și actualul președinte al Uniunii Africane (UA), Maki Sal, a declarat că problema apartenenței UA la G20 va fi luată în considerare la summitul G20, care va avea loc în India în 2023. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite