Autorităţile turce au arestat doi uiguri din China în legătură cu atacul comis de Revelion la Istanbul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi uiguri din China au fost arestaţi în Turcia în legătură cu atacul sângeros care a avut loc în noaptea dintre ani în clubul Reina din Istanbul, atentat soldat cu 39 de morţi şi revendicat de organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI).

Cei doi suspecţi, identificaţi ca Omar Asim şi Abuliezi Abuduhamiti, au fost arestaţi şi acuzaţi de „apartenenţă la o organizaţie teroristă“, de „achiziţie de arme de foc fără autorizaţie“ şi de „complicitate la uciderea a 39 de persoane“, transmite agenţia de presă Anadolu, preluată de AFP şi Agerpres.

Potrivit Anadolu, un martor ocular din Konya (sud) l-ar fi văzut pe Omar Asim în compania presupusului atacator din club, a cărui naţionalitate exactă nu a fost confirmată şi care este în continuare dat în urmărire, în pofida unei ample operaţiuni pentru prinderea lui.

Ministrul turc de Externe  Mevlut Cavusoglu a anunţat sâmbăta trecută că presupusul atacator a fost identificat, fără a dezvălui numele şi nici naţionalitatea lui.

Presa din Turcia scrie că atacatorul ar avea numele de război Abou Mohammad Khorassani şi s-ar fi instalat în noiembrie la Konya, împreună cu familia sa. Aceste informaţii vin pe fondul unor temeri legate de posibilitatea existenţei pe teritoriul turc a unei celule de jihadişti originari din Asia Centrală.

Cel puţin 35 de oameni au fost arestaţi în legătură cu atentatul comis de Revelion la Istanbul, soldat cu moartea a 39 de persoane, dintre care 27 de cetăţeni străini.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care îi reproşează Turciei, ţară majoritar musulmană, intervenţia sa în Siria şi participarea la coaliţia condusă de Washington împotriva acestei grupări jihadiste care ocupă teritoriii în Siria şi Irak.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite